Има задържан за случая на проявена жестокост към бездомно куче в столичния квартал „Карпузица“, съобщи БТВ, позовавайки се на информация от СДВР. Мъжът ще остане в ареста за 24 часа, образувано е досъдебно производство.

За този случай на агресия към животно съобщиха от Animal Rescue Sofia. Видеокамера е заснела как мъж примамва с
храна доверчивото четириного, отнася го някъде и след два часа го връща в безпомощно състояние.

На кадрите на охранителна камера се вижда мъж, който примамва кучето с храна. Близо четири часа по-късно го връща на същата улица, но вече неподвижно с множество рани и счупен преден крак. Защитници на животните настаняват кучето в приют и получават сигнали, че е пребито. Така стигат до охранителната камера и мъжът от кадрите е разпознат.

Заподозреният живее на метри от мястото, където кучето Мечо е открито с изпочупени крайници. Възмущението от тази жестокост обедини над 2000 души в онлайн групата „Справедливост за 10-годишния Мечо“.

Съсед, пожелал анонимност, разказа пред телевизията за заподозрения пред дома му: „Имаше сигнали, че той е измъчвал и котки, сигнализирано е преди време в полицията, но няма резултат. Този човек не е добре. И мен ме е страх да не ми направи нещо като говоря. Хората тук протестираме, за да обърнат внимание и да се спре това насилие над животни“.

Засега Мечо остава във ветеринарната клиника на приюта. Опериран е, но му предстои дълъг период на възстановяване.