Пентхаус в бургаския комплекс „Лазур“, собственост на сутеньор, беше обявен за продажба на половин цена от Националната агенция по приходите. Информацията съобщава Darik.bg. Жилището е на 60-годишния Иван Вълев, осъден на 4 години затвор от властите в Нидерландия за търговия с хора, експлоатация на проститутки и участие в криминална организация. А с решение на КПКОНПИ апартаментът е конфискуван в полза на държавата, тъй като законен произход на средствата за покупката му не е установен. Сега той е обявен на таен търг срещу сумата от 235 900 лева.

Какво ще получат срещу тези пари новите собственици, разкриват снимките, публикувани в обявлението за търга от приходната администрация.

Мезонетът- образец на забележителния размах на профанизма в българския строителен модернизъм е с разгърната площ от цели 202,54 кв.м, което прави точно 1 164 лева за кв.м- двойно по-ниско от базовите стойности за търговия с недвижими имоти в Бургас.

Внушителните размери на тази „перла“ са постигнати чрез смело инженерно решение- с типичната българска инициативност собственикът е свързал в архитектурен ансамбъл три жилища, разположени на четвърти и пети етаж в тухлената кооперация: апартамент №12 на четвърти етаж - с площ от 61.10 кв.м е обединен с ателие № 6 на 5 етаж- с площ от 59.91 кв.м, а те пък от своя страна са свързани с ателие № 2 на площ от 81.53 кв.м. От тях се открива импозантна панорама към автентичния пейзаж на „Лазур“, но… без морето. За разкош е добавен и гараж.

Още по-дързък е интериора- уютът с провансалски привкус се редува с индустриален стил, стените на места са издържани в цветовете на страстта, а подът създава усещане за мраморна настилка.

Кандидатите могат да огледат имота от 22 до 24 ноември т.г. Търгът е насрочен за 29 ноември т.г