Близо 2000 лв. събра благотворителното състезание по силов многобой „Powerman Amateur Bulgaria“. Те ще подпомогнат дейността на детска градина „Пролетна дъга“ в бургаското село Маринка.

Зрелищното шоу се проведе заедно с базар на ръчно изработени сувенири и кулинарни изкушения, дело на работещите в детското заведение, начело с директора Гергана Вълкова. Присъстващите имаха възможност да опитат домашни сладкиши и лимонада. Събраните средства ще отидат за нов конвектомат за кухнята на детската градина, обяви директорката Вълкова.

Такова състезание се проведе за пръв път в Маринка. В него взеха участие 7 силоваци. Сред тях бе и местният жител Стоян Василев, който достойно представи родното село. Той остана на трето място в надпреварата. Първото бе заето от Тони Кънчев от гр. Българово, а на второ се класира 15-годишният Анастас Стойков от кв. „Банево“, който спечели и симпатиите на останалите участници. В силовата надпревара се включи също така брат му Станислав Стойков.

Победителят бе награден от кмета на село Маринка Любомир Узунов, а децата от „Пролетна дъга“ поздравиха участниците и зрителите на силовия многобой със свои изпълнения. Организаторите на благотворителната инициатива бяха изненадани от малчуганите с направен от тях благодарствен плакет.

Силните мъже премериха сили в следните дисциплини:

- Дърпане на бус 3.5 т. за най-добро време;

- Кобилица 200 кг. за време;

- Кръст във всяка ръка със 7.5 кг. за издръжливост;

- Силова щафета;

- Гума 300 кг., 8 повторения за време;

- Фермерска разходка със 100 кг. за 15 м. и чувал 60 кг. + вдигане на камък 75 кг.