Посланикът на САЩ в България Н. Пр. Херо Мустафа, кметът на Бургас Димитър Николов и кметове от Асоциацията на българските черноморски общини се включиха днес инициатива за засаждането на 20 нови дръвчета в Морската градина. Те ще красят пространството между алеята за КЦ „Морско казино“ и детската площадка при ул. „Агоп Мелконян“.

Дърветата са химайлски кедър, местно производство.

„Целта е опазването на околната среда и борбата промените на климата. Правят местата, където живеем по-красиви. Всички имаме роля в това. Ние се радваме да дадем своя принос.“, каза посланик Херо Мустафа.

„Днес ни събра жестът за приятелство с Бургас. Бургас беше сполетян от буря с големи щети. Повече от 1500 дървета бяха загинали или разрушени. Това е част о възстановяване на зелената екосистема в Морската градина. В тази и част сме, защото е на близо до детска площадка. Много дървета трябваше да се възстановят. Благодаря на жеста за сътрудничество и на кметовете, които се обадиха в първите минути след бурята, да помогнат техника. Това е един добър пример, при който извън политически страсти, си сътрудничим.“, каза кметът Димитър Николов.