Инцидент е възникнал в завод „Арсенал“ в Казанлък, съобщава bTV. Според информацията в социалните мрежи са чути два взрива. От пожарната потвърдиха, че са изпратени техни екипи.

По непотвърдена информация трима души са загинали. Една жена е настанена в спешния център в средно тежко състояние. Две линейки транспортират още ранени от оръжейния завод, според източните на bTV.

Сигналът за инцидента на територията на завода е подаден в пожарната няколко минути след 11 часа. От инспекцията по труда организират екип, който да извърши проверка.

През 2020 година двама души пострадаха също при взривове. На 17 октомври 2018 година стана инцидент в цех 120 на завод 3 в „Арсенал“. Тогава аварията изпрати шестима работници в болница, един от тях пострада сериозно.

В средата на март месец същата година 27-годишен служител на „Арсенал” загина, а друг с десет годишен стаж бе ранен. Тогава стана запалване на смесител в помещение на цех 130 на завод 3. Няколко дни след инцидента пострадалият издъхна в болница от тежките рани. Две жертви имаше при взрив на пресоваща машина отново в завод 3 на „Арсенал” април 2016 г.

Източник и кадър bTV