Посланикът на Индия у нас Н. Пр. Санджай Рана обсъди възможностите и областите за по-тясно културно и бизнес сътрудничество със заместник-кмета на Бургас Весна Балтина. Това бе първата визита на индийския висш дипломат в морския град.

По време на срещата бяха коментирани възможностите за представяне на индийската филмова индустрия и култура в богатата лятна фестивална програма на Община Бургас.

Н. Пр. Санджай Рана разказа, че е очарован от красотата на морския град, а условията за туризъм, които предлага, разкриват богати възможности за привличане на туристи от Индия.

Зам.-кметът Весна Балтина запозна своя гост с културните събития и фестивали, които се провеждат всяко лято, уникалността на Атанасовското езеро и Защитената местност „Пода“, както и възможностите за инвестиции, които предлага Бургас, особено в областта на биоразнообразието и синята икономика.

Н. Пр. Санджай Рана изрази желание за провеждане на съвместни инициативи, свързани с практикуване на йога и представяне на традиционната индийска кухня.