Очевидец на бруталната катастрофа с множество ранени разкри на какъв ужас е станал свидетел. По думите на Теодор 48 души са се возили в автобуса, който е превозвал сръбски дечица.

„Прибирах се от морето със семейството ми. По-добре никой да не вижда такава гледка – на деца, ранени, които плачат, а баща им седи долу в безпомощно състояние“, поде той.

„Видяхме обърналия се автобус - имаше деца с превръзки на главата, целите в кръв и плачеха. Имаше много добри хора. Те спряха и отидохме да помагаме. Имаше 1-2 души в много тежко състояние, но повечето се качиха в съзнание в линейката. Едно дете беше в тежко състояние и двама възрастни. Всички бяха сърби“, каза още той.

„48 човека е имало в автобуса. Имаше едно момче, беше доктор. На този човек трябва да му се даде медал. Той просто пътуваше, спрял и започна да помага“, разказа още Теодор.

„Всеки и опитваше да помогне – с вода, с одеяло“, добави той.

По думите му водачът е бил тестван с дрегер, но пробата му е била отрицателна. „Един човек каза, че автобусът е тръгнал леко надясно и накрая е излязъл от платното“, каза той.

Според Теодор на място никой не е коментирал да има жертви.

Задръстването в района е поне 20 км.

От МВР излязоха с информация за инцидента:

"Временно се спира движението по пътното платно при Сливен посока София, целта е осигуряване на проходимост на спасителните екипи.

По първоначални данни към 20:30 часа на АМ Тракия - 217 км, в платното за движение посока София, е настъпил тежък пътен инцидент с автобус със сръбска регистрация.

Има пострадали.

На място са екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. С цел за осигуряване на проходимост за спешните екипи при Сливен е създадена организация за спиране на движение в участъка от пътен възел „ Нова Загора“ до пътен възел „ Стара Загора“.

Създадена е организация на движението по обходен маршрут: Нова Загора – Стара Загора ; околовръстен път на Стара Загора и се включва в АМ „Тракия“ при пътен възел „ Стара Загора“ в посока София. Движението в района се регулира от екипи на Пътна полиция."