Нов знак, който от три седмици забранява паркирането по улицата между блок 56 и детска градина в бургаския ж.к. „Славейков“ разбуни страстите сред местните жители. Едната страна на улицата от бл.50 към бл.57, където до скоро спираха и паркираха коли, вече е празна. Докато хората разберат за новата организация и обърнат внимание на знака, десетки отнесоха глоби. Затова вчера едно тъмно „Пежо“ предизвика разгневени реакции сред местните жители.

„Автомобилът спря в ранния следобед. Остана на място часове наред. Подадохме сигнал, за да го преместят с „паяк“, като казахме и номера на колата. Реакция не последва. По-късно отново се обадихме и ни обясниха, че работят по поредността на подадените сигнали. Изчакахме отново, но пак нищо не се случи. Тогава забелязахме, че от вътрешната страна на колата са поставени отличителни знаци на човек от полицията. Редно ли е да се постъпва така? Това толкова дразни хората! Като ще има нови правила – трябва да са за всички“, разказа бургазлийка, живееща в района.

Друга жена, чиято дъщеря първа е „изгоряла“ от новата организация на движението, също забеляза необезпокоявано паркирания автомобил. Тя е подала сигнал и до тел.112. „На място дойдоха двама служители на Второ РУП, поговориха по телефона около 5-10 минути и си тръгнаха, без да се случи отново нищо.“, ядосваше се бургазлийката.

„Така ли ще спазваме правилата? Ясно се виждаше, че тази кола не е на човек, който в момента изпълнява служебни задължения на място. Едни са недосегаеми и никой сякаш не ги забелязва, а нас ни глобяват за минути..“, възмутени са хората.

Гореща точка се оказва и новата пешеходна пътека, разположена по диагонал до блокове 57 и 117.

Новият знак, поставен в средата на юли