Бургас отново ще прикове погледите с две модни топ събития в разгара на лято 2022. Градът ще е домакин на един от най-престижните конкурси за красота в света – Mrs. Planet 2022 и дебютното модно ревю Burgas Summer Festival. Двете събития ще се проведат на 15-ти юли, от 20:00 ч, във вътрешния двор на обновения Културен дом на НХК.

Създаденият в Холивуд преди повече от 25 години конкурс Mrs. Planet ще се проведе в България, а участнички ще бъдат красавици от над 20 държави, сред които Филипините, Малайзия, Индия, Сингапур, Украйна, Литва, Румъния, Грузия и др. Всички те ще имат възможност да се запознаят с българската култура, история и забележителности. Организаторите разкриват, че в рамките на седмица те ще имат богата и изпълнена с приятни емоции програма. Тя включва официално Welcome Party, интервю с международното жури, модно дефиле, Fashion Party, мини конкурсите Мисис Планет-спорт и Мисис Планет-талант.

Основната цел на Mrs. Planet 2022 е да промотира туристическите, културните, природните и историческите забележителности на държавата домакин.

Да подпомага развитието на туризма, приятелството и културните връзки между нациите. Друга основна цел на конкурса е привличането на гости и туристи от цял свят в страната организатор. По традиция Mrs. Planet подпомага различни благотворителни каузи.

Burgas Summer Festival пък е първото по рода си модно ревю, което ще се проведе за първа година край морето. То е съчетание на различни стилове дамски тоалети - от спортно-елегантни до строго официални, ще се демонстрират най-новите тенденции в грима и прическите за настоящия сезон, както и актуални колекции бижута. Ревюто съчетава в себе си, всичко необходимо за цялостната визия на една дама.

В Burgas Summer Festival ще вземат участие актуалните модели на агенцията, носителки на титлата „Мис България“, както и омъжени дами с приза „Мисис Бургас“ и „Мисис България“. Организаторите запазват в тайна името на водещия, издават само, че е морски човек, а сред гостите се очакват популярни имена от родния елит, представители от сферата на бизнеса, културата, спорта, както и много общественици.

В модния спектакъл участие ще вземат и талантливи бургаски изпълнители, които допълнително ще повдигнат настроението на гостите.

Събитието се организира съвместно от модните агенции „Интер моделс Бургас“ и „Интерсаунд“.