Съпругата на вътрешния министър Бойко Рашков е катастрофирала на столичния бул. „Г. М. Димитров”, съобщи бТВ.

По данни на очевидци около 13 часа две коли са се ударили

Вътрешният министър в оставка е бил вътре в колата по време на катастрофата. Знае се, че съпругата му – Мария не е сериозно пострадала, по автомобила – бяло БМВ - има сериозни материални щети.

На мястото е имало сериозно задръстване.

В социалните мрежи се появиха и снимки от инцидента.

Ето и кой е виновен:

Около 13 часа лек автомобил със смолянска регистрация преминава на червено на светофара на столичните булеварди "Г. М. Димитров" и "Драган Цанков". По данни на МВР, водачът е идвал по бул. "Г. М. Димитров" и се е наредил в неправилната лента.

Смятайки, че лентата за завой надясно му дава право да продължи и напред, той тръгва. В резултат на това удря странично колата, в която се вози съпругата на министър Рашков. В този момент светофарът за нея - посока кв. "Дървеница", свети зелено и тя минава напълно регламентирано.

Няма пострадали при инцидента. Министър Рашков и съпругата му са добре, виновният шофьор е стресиран.

„Нарушителят е служител на МВР, от провинцията е, минал е на червено и е ударил нашата кола. Няма ранени, само материални щети", каза вътрешният министър в оставка, цитиран от bTV.

Мъжът от Смолян е полицай, който е бил в почивка и е карал лична кола.

Направените на място тестове за алкохол и наркотици са отрицателни. Водачът, ударил съпругата на Рашков, е признал грешката си.

На място са изпратени екипи на КАТ, за да констатират пътно - транспортното произшествие.