Вече сме в летен сезон. И тази година имаме командировани служители, като към настоящия момент общата бройка е 138 души от вътрешността на страната, включително и в Поморие и Царево, където нямаше финансиране от страна на общините. Но МВР, предвид факта, че туризмът е основен поминък, ни подпомогна с командировани служители. Правим ежедневен анализ и ако е необходимо, имаме готовност още да подсилим районните управления, които са по крайбрежието. Уверявам, че сме създали много добра организация по отношение обезпечаване на летния сезон. Това заяви директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Има командировани служители и от Чехия, които традиционно са в районното управление в Приморско, един е в Несебър, както и двама служители от Румъния, които също са в Несебър.

„Натовареността на Областната дирекция на МВР започна още от началото на месец март във връзка с украинските бежанци, които пристигнаха на наша територия. Но колегите, които участваха в този процес по придобиване на временна закрила, по настаняване, по предотвратяване и разкриване на престъпления, се справиха блестящо.“, каза още старши комисар Калоянов.