Бургас си има шампион на България в дисциплината спускане от планинското колоездене. Георги Тамахкяров беше най-бърз в неговата категория за деца до 9 години и заслужено се качи на най-високото стъпало на призовата стълбица и облече националното Джърси. Трети се класира съотборникът му Явор Андреев.

Националното първенство, в което участие взеха над 40 лицензирани състезатели от цялата страна се проведе на изключително добре подготвеното трасе в подножието на хълм „Шилото“ в ж.к. „Меден рудник“. Атрактивното състезание, което се провежда за девети път се организира от клуб „Шор Инвейдърс“ с подкрепата на Община Бургас.

В другите възрастови групи надпреварата беше за „Купа Бургас“. Младите надежди от бургаския клуб се представиха отлично и заеха призови места. В групата 10-12 години Кристиян Кабадаиев остана на второ място. Същата позиция зае Йоан Бонев при 13-14 годишните. Двама са призьорите от Бургас в групата 15-16 години. Златото заслужи Росен Ранков, а Константин Сидоренко финишира с трето време и грабна бронзовото отличие. При най-големите на възраст над 17 години триумфира Иван Русев. Другият бургаски представител Георги Гюзелев завърши трети.