Даниел Стоянов от ТК ”Нефтохимик” – Бургас отново доказа своя талант, като спечели престижното трето място в 27-то издание на Неофициалното световно първенство "Smrikva bowl 2022" по тенис на корт при 10-годишните, провело се в гр. Пула, Хърватия. В него участваха над 100 деца от 4 континента. Smrikva Bowl е форум, даващ шанс за изява на най-младите перспективни играчи. Считан е за един от най-специалните тенис турнири за деца до 10 години в света.

Без загубен сет Дани стигна до полуфинал, където бе спрян от представител на домакините. След многобройните си победи в национални турнири, бургаският състезател, който е и републикански шампион, гледа напред към покоряване на международните кортове. Припомняме, че миналата година той представи Бургас и България в организираната от Рафаел Надал тенис академия за деца таланти от цял свят, след като през 2020-а спечели 5 от общо 6 квалификационни турнира от веригата "Kinder joy of moving Tennis Trophy".

„Браво, Дани! Гордеем се с теб! Не се съмнявам, че тепърва ще печелиш международни турнири при горните възрасти, само бъди здрав. Комплименти заслужават също неговите треньори и семейството му, което го подкрепя безрезервно!“, каза кметът Николов.

Община Бургас издаде на Даниел специална карта, с която използва тенис кортовете в града безплатно.