Няма такъв център в Царево, дори няма и проект. Всичко стои там на отговорно пазене. Те са изнесени там, за да може да се купи нова апаратура на много по-висока цена. Това каза каза в предаването „Лице в лице“ проф. д-р Иван Поромански, който вчера беше уволнен от поста директор на „Пирогов“. Припомняме, че един от мотивите на здравния министър Асена Сербезова беше именно случая с евентуалния бъдещ център в Царево, който разпали истинска битка в морската община (Какво точно съобщиха от Министерството на здравеопазването – може да видите ТУК).

За оборудването, проф. Поромански каза: "Ние не го изнасяме, изнася го предишното ръководство, изнася скенер, който е от 2018 година, а оставя такъв от 2009 г. в „Пирогов“. Има ли логика?! Нищо не съм изнесъл аз, изнесено е от проф. Балтов - скенер, ангиограф, рентгенови апарати. Не мога да разбера как ангиограф може да се използва в Медицински център – това е за инвазивната кардиология, в която се употребява“, каза още проф. Поромански.

„Това не е според мен, а според документите. Още през август месец миналата година съм заявил, че нещата са дадени на полицията, има и прокурорска проверка.“, добави той.