Четири бургаски момичета Джесика, Алис, Карина и Полина отиват в Брюксел, за да разгледат столицата на Европа напълно безплатно, като спечелиха пътуването си, показвайки любимите си места от своя град. Те участваха в инициативата на евродепутата Асим Адемов, който ще бъде и техен домакин, както и на бургаския народен представител Жечо Станков.

„Четирите момичета представиха Бургас по уникален начин, участваха смело и спечелиха инициативата ни повече млади бургазлии да разширят хоризонта си! Благодаря на Асим Адемов - бургаският представител в Европейския парламент, за страхотната възможност да покажем на младежите ни, че могат да са горди европейци!“, обяви Жечо Станков.

Бургаските ученички ще имат прекрасна възможност на място да видят и да усетят как работи европейската столица Брюксел. Пътуването им ще бъде напълно безплатно, като то ще им разкрие как работят Европейският парламент, Европейската комисия, ще имат възможност да разгледат забележителностите на сърцето на Европа. Инициативата за ученическата визита в Брюксел е на Асим Адемов и Жечо Станков, като първата група деца от ГПНЕ „Гьоте“ и от Търговската гимназия вече се върна.

Второто пътуване предстои на 11 юли, като полетът е от Летище София, връщането е на 13 юли.

Начинът, по който участваха децата е като създадоха креативно видео с включени любими локации от Бургас. Крайният срок беше днес - 24 юни. Осигурени са самолетен билет, хотелско настаняване, а също така и джобни. От учениците се изисква раница и добро настроение.