Моноспектакълът "На живо" на Александра Сърчаджиева и с участието на Радена Вълканова, ще се играе за първи път на сцената на Летен театър - Бургас на 16 август от 20.30 часа.

Спектакълът е по текст на Яна Борисова, режисьор е Димитър Коцев-Шошо, сценограф - Никола Тороманов, a музиката е на Милен Кукошаров.

Билети за събитието са в продажба на касата на “Часовника” . Цената им е от 20 до 30 лв. Биографичната пиеса разказва за най-трудните и най-хубави мигове в живота на актрисата и ще разкрие несподелени досега моменти, които ще изненадат дори и най-близките й. Година и половина отнема на Александра Сърчаджиева, да се осмели и пристъпи към този спектакъл. Крехка и същевременно силна и смела, само за няколко месеца след премиерата на постановката, през юни 2021 г., Алекс успява да напълни театралните зали и най-вече сърцата на зрителите, които се докосват до "На живо". А, че се е справила добре, говорят не само личното й усещане за удовлетворение на сцената, а и нестихващата, топла и емоционална обратна връзка, която актрисата получава от зрителите след всеки изигран спектакъл.

"Невероятно, разтърсващо, вълшебно, истинско, поднесено по много деликатен и искрен начин! Комплименти за куража и таланта!", са част от отзивите на развълнуваните зрители. А усещането, че представлението никога не приключва и сякаш те "държи", и те кара да чуваш и мислиш за него, остава дълго след спускането на завесата. Комплиментите към Алекс не идват само зрителите, но и от страна на колегите й.

"Изиграл съм много моноспектакли, но никога не съм си представял, че един човек от сцената може да ти върне вярата към любовта и живота. Ти ми върна вярата, че има смисъл от нашата професия!", са думите на самия Мариус Куркински.

Александра Сърчаджиева беше отличена с награда Аскеер за моноспектакъл.