SoftServe е част от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии, с които имаме утвърдено партньорство и провеждаме много инициативи, насочени към развитие на ИТ сектора. Изключително доволен съм, че съвместните ни усилия дават резултати. Пожелавам успех на екипа на SoftServe и се радвам, че вторият български офис е именно в Бургас. Това сподели кметът на Бургас Димитър Николов на среща с управителя на Софтсърв България, Андон Симеонов.

Само преди няколко седмици SoftServe основа свой офис в Конгресния център до Морска гара и обяви амбициозните си планове за развитието на организацията на територията на Бургас. Това е една от най-големите ИТ компании в България с повече от 450 служители в София.

„Вярваме, че с присъствието на SoftServe в Бургас ще подпомогнем развитието на технологичната еко система в региона. Искаме да споделим своя опит и да докажем на младите таланти, че успешна кариера в България е възможна и е само на една ръка разстояние”, сподели по време на срещата управителят на Софтсърв България Андон Симеонов.

Той обяви още, че за последните два месеца в Бургас е организиран екип от 80 души, а отворените в момента позиции за дистанционна работа са 180 в различни направления и технологии. Амбицията на ръководството за бургаския офис е за бърз растеж, затова ще се организират обучения за хора от региона, както и ще се търсят начини за привличане на специалисти от други градове.

На срещата в Община Бургас бяха обсъдени предстоящи съвместни инициативи, насочени към обучение на кадри, събития насочени към развитие на ИТ екосистемата в Бургас, както и програми за релокиране на служители от други градове, които ще бъдат част от меморандум за сътрудничество между SoftServe и Община Бургас.

Първите ИТ академии с цел локално обучение, които компанията организира, ще стартират още през юни в електронна среда, а от юли съвместно с Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ обучението ще бъде организирано присъствено. Записването присъствено Повече информация за обучителните програми може да се получи на следния линк: https://career.softserveinc.com/en-us/landings/softserve-academy-bulgaria?fbclid=IwAR3xn6B2NoMu8r5CcGm8spXmfXreLTcDklwnyQgu08l35uMD-XO6_NCJ2i8

Андон Симеонов гарантира, че успешно завършилите академиите ще получат сертификат за преминато обучение и ще бъдат включени в платените стажантски програми, за да продължат развитието си в компанията.