Както вече съобщихме, 32- годишната Валерия Докузова е новата носителка на титлата най-красива омъжена жена на Бургас. Тя грабна титлата миналата седмица, в навечерието на Благовещение. Валерия е родена в Симитли, но от години живее със съпруга си в Поморие. Тя е майка на едногодишно момченце и в момента се отдала изцяло на грижите на сина си. Валерия е завършила Националното училище за танцово изкуство в София. Професионално се развива като модел, обича екстремните изживявания, разходките сред природата и четенето на книги. В свое хоби е превърнала любовта към сладкарското изкуство. Короната на новата носителка на титлата Мисис Бургас беше връчена от последната коронована красавица, носителка на титлата Мисис Бургас 2020 г. София Мазуренко. Валерия спечели и редица други награди, както и подаръци от спонсорите на конкурса.

Подгласнички на Валерия, съответно на втори и трето място в конкурса станаха Мартина Табакова и Валентина Лозева. Мартина е лауреат на множество национални и международни конкурси, носител на отличия от Министерство на културата и Община Бургас. Приза на първата подгласничка в конкурса, както и короната беше връчена от златното момиче на България, олимпийския медалист от Токио 2020 г. Стефани Кирякова.

Втората подгласничка на Мисис Бургас 2022 г. - Валентина Лозева е на 24 години. Валентина има две деца, работи като застрахователен брокер и кредитен консултант. В свободното си време разпуска сред природата в компанията на съпруга и децата си. Призът на красавицата беше връчен от Йордана Димитрова, която е носителка на титлата Мисис България 2012 г.

32- годишната Мария Червенкова беше избрана за „Лице на публиката“, след като събра близо 5 хил. гласа в онлайн гласуването на конкурса. Мария Червенкова е майка на син и дъщеря на шест и една години. По професия е юрист. Тя активно се занимава с йога- практикува и преподава. Споделя, че йогата е нейната опора в предизвикателствата на живота. Слънчевата Мария стана лице и на медицинска лаборатория „ЛИНА”, която бе сред партньорите на конкурса и изследва профилактични всички участнички, защото както знаем – изворът на красотата е здравето! Мария получи цветя и специален подарък от лабораторията.

За „Мисис Бургас Планет“ пък бе отличена Кристина Стоянова. Тя ще има възможността да участва в международния конкурс „Мисис Планет“, който тази година ще се проведе в България. Кристина е на 40 години , дипломиран филолог и Магистър по превод за европейски институции с английски и италиански езици. Работи като Crew Coordinator на морски екипажи в една от водещите корабни агенции в Бургас. Свободното си време обича да прекарва със семейството си и приятели.

Конкурсът Мисис Бургас 2022 г. се проведе на бляскава церемония в напълно реновирания хотел „България“ в морския град. Общо 14 дами дефилираха за титлата. Конкурсът премина в три тура, като в първи и втори тур, дамите дефилираха с новата колекция Пролет/Лято на известния бранд „ДИКА“. В третия тур на конкурса, красавиците засияха в ослепителните рокли с марка „Диома“, дело на едноименната дизайнерка. Цялостната визия на претендентките беше допълнена от бижутата с марка „Сваровски“, а прическите бяха дело на топ- коафьора на Бургас Тодор Тодоров от студио „Екстраваганза“, за грима се погрижиха Ива Петкова и Светозар Иванов. Водещи на бляскавата церемония бяха чаровната Анна Добрева- директор маркетинг и реклама в сайта „Флагман“ и кореспондентът на БНТ за Бургас Давид Сукнаров. За доброто настроение на гостите се погрижи жената с ангелски глас, обичаната изпълнителка Преслава Минасян. Близо 200 души се събраха в конферентната зала на х-л „България“ и бяха част от конкурса Мисис Бургас 2022 г.

Всички участнички в конкурсната надпревара получиха подаръци от спонсорите и партньорите на Мисис Бургас. Подарък козметика беше осигурена от „Рефан“, а италианския гигант „Christian of Roma“ подари грижа за косата на всяка от участничките, както и луксозна серия грижа за лице от „Дони козметик“. Ваучери за козметични процедури като подаръци бяха осигурени от „Prime Aesthetic Center“, както и ваучери за процедури от турската клиника „Чорлу Ватан“.

Новата Мисис Бургас 2022 г. ще представи Бургас на конкурсът Мисис България, който по традиция се провежда през есента в столицата.