Обществено обсъждане на бюджета на Бургас се състоя в петък вечерта в залата на Общинския съвет в Дома на нефтохимика. На него граждани имаха възможност да задават въпроси, като получаваха отговори от ресорните зам. кметове Красимир Стойчев, Чанка Коралска, Йорданка Ананиева, Весна Балтина, като присъстваше и председателят на местния парламента Севдалина Турманова. За обсъждането дойдоха и общински съветници от различни политически сили, както и представители на организации. Красимир Стойчев посочи подробно основните параметри от бюджета, който преди седмица беше официално представен пред медиите от кмета Димитър Николов (ВИЖТЕ ТУК).

Едно от направените предложения беше ул. „Оборище“, в участъка от „Богориди“ до „Средна гора“, да бъде ремонтирана, а второто по ул. „Драма“, зад Музикалното училище, от „Кавала“ до „Гладстон“, да се постави улично осветление. Третото искане беше за кв. „Сарафово“ и детска площадка, която е между улиците „Комсомолска“, „Твърдица“, „Ангел Димитров“ и „Драва“.

„На нея ще бъдат монтирани съоръженията, които бяха предложени с подписка на жители от квартала“, каза зам. кметът Красимир Стойчев.

„В централната градска част и във „Възраждане“ сме предвидили подмяна на всички осветителни тела, а там, където няма и осветление, ще сложим допълнително стълбове.“, обясни зам.кметът Чанка Коралска. Целта е „Възраждане“ и ЦГЧ да бъдат изцяло с енергоспестяващи лампи. Тя каза, че ул. „Оборище“ не е включена в програмата на ВиК за подмяна на мрежата, затова няма да бъде ремонтирана тази година.

Земеделски производители от района на 9-и километър поискаха да бъде изграден надлез или подлез, който да замени съществуващия след строежа на Северния обход. Зам. кметът Чанка Коралска обясни, че от община Бургас са провели няколко срещи със земеделската кооперация и с представители на АПИ. Според нея средставата за надлез за достъп до земеделските имоти трябва да дойдат от държавата.