Комисия, начело със зам. областния управител Пламен Янев, посети днес царевското село Кости, което през последните години е едно от най-страдащите по време на наводнения. Реакцията на Областна управа е след сигнал от общинския съветник от опозицията в Царево Емил Пейчев. Той търси решение на проблема, мъчил хората в селото. Пейчев, който многократно е бил в селото след поредното бедствие, днес също беше на място и се срещна с Пламен Янев, както и с местните хора.

„От Областна управа Бургас реагираха много бързо на сигнала ми за потенциалната опасност от нови наводнения в село Кости. Днес се срещнахме със зам. областния управител Пламен Янев. Заедно с него разгледахме конфликтните точки по протежение на речното корито, където от години се получават „затапвания“ след снеготопене или проливни валежи. Г-н Янев гарантира, че ще обсъди с експерти проблема и заедно с тях ще избере най-оптималния вариант на решение, което да помогне на хората. Също така се ангажира и с това да предложи конкретен източник на финансиране от страна на държавата , за да се обезпечи почистването на речното корито.“, обяви Пейчев.

Проблемът с наводенията в село Кости съществува от много години и има риск не само от материални щети, а и от заплаха за здравето и живота на местните жители.

„Личното ми мнение е, че проблемът трябва да бъде решен сега, а не след някой инцидент, пази Боже. Тогава ще бъде късно. Докато се намери решение, аз ще продължавам да напомням на институциите, че са длъжници на хората от село Кости, които желаят да живеят спокойно в домовете си“, добави Пейчев.