Колоритният Наско Циганина, познат в Бургас и околностите, е бил открит премръзнал и загинал от студ, съобщиха от страницата, създадена за него във фейсбук. Намерен е бил край поморийско село.

„Една добра душа, за която се радвам, че допринесохме всички ние с популяризацията му, защото благодарение на това всички го разпознаваха и му даваха храна, кафе, цигари. За съжаление през цялото това време на известност (от 2013г. насам) нито една институция или по-заможен българин не реагира за осигуряване на подслон и/или работа за него. Имаше крайни комерсиализации - чалга клипове, тотални подигравки с него като снимане на скечове. Ние като оригиналните му откриватели с клипа "tup ciganin" винаги сме били отговорни и макар шеговитото и на границата с неуважително отношение, винаги сме имали нашите спирачки и сме му предоставяли възможно най-доброто отношение. И никога не сме го използвали. Както ние сме се забавлявали - така и той. Нищо не е било насила или с неуважение. Наско с нас се е смял, забавлявал се е, танцувал е. При всяка среща, винаги, винаги сме му давали цигари, кафета и храна. И пари. Питали сме го как е, добре ли е, има ли къде да спи. Но не сме институция. Не сме заможни. Не сме толкова можещи. Който от Вас четящите е помогнал на Наско дори веднъж – похвала! Нека душата му почива в мир. Отиде си един колоритен образ. Ще ни липсваш!“, пишат от страницата му.

Новината предизвика многобройни коментари.

„Всички се подиграваха с него всички... дори в моменти, когато му личеше, че не му се занимава и на иска да го снимат - те го правеха. И като му подаваха по някоя цигара, си мислеха че извършват геройство. Да, никой не е длъжен да помага на някого, но не дейте и да вредите... да, първият клип беше забавен, но трябваше да се спре още след него с подигравките. Да почива в мир, горкият, просто спрете, спрете.“, се казва в един от коментарите.