Акция на полицията тече в момента в Бургас, като са поставени четири КПП-та в района на кварталите „Акациите“ и Рудник. Две от тях са на ул. „Индустриална“, а още две – в Рудник и Черно море. Проверяват се фирми за бързи кредити. Едната от тях е собственост на братя Кирязови, а другата на Тодор Перата.

Припомняме, че полицията започна усилена работа срещу купуването на гласове, като вниманието е насочено именно към фирмите за бързи кредити, заложни къщи и малки магазини за хранителни стоки. Това са места, където има пряка зависимост на хората, взели кредити, пари или стоки на версия и тази им зависимост може да бъде използвана за насочване на гласовете им в полза на определена партия. До края на миналата седмица бяха извършени претърсвания и в четири частни домове, разположени в Бургас, Средец и Камено, откъдето са изззети тетрадки със списъци с имена и раздавани суми. Установено е, че на длъжниците на лихварите е обещавано опрощаване на кредити във връзка с гласуването за определена политическа сила.

Действията на полицейските служители за предотвратяване на престъпления против политическите права на гражданите и нарушаване на изборното законодателство ще продължат и през следващите дни, съобщиха от ОДМВР-Бургас.