Време е Боби Михайлов да пусне кокала, всеки друг кандидат за шеф на Българския футболен съюз (БФС) е по-добър вариант. Искаме ново ръководство, нови идеи за българския футбол, гордо вдигнати глави. Това заявиха футболни фенове от Бургас, които се събраха на символичен протест в центъра на Бургас.

Идеята им беше да се окаже подкрепа за промяната и недоволство от сегашното ръководство.

Днес предстои извънреден конгрес на Българския футболен съюз, който ще се проведе в зала 1 на Националния дворец на културата. На него ще бъде избрано ръководството, което ще управлява българския футбол в следващите четири години. До свикването на извънреден конгрес се стигна, след като кандидат-президентът на БФС Димитър Бербатов и неговият екип събраха подписка с желанието на повече от една трета от клубовете в системата на БФС. Основните конкуренти за президентския пост във футболния съюз са настоящият президент Борислав Михайлов и рекордьорът по голове за националния отбор Димитър Бербатов.

Трябва да има някаква промяна.

„Тук сме просто запалянковци, любители, почитатели на футбола. Събрали сме се тук чисто символично, защото сегашното управление на БФС трябва да си получи заслуженото за последните 16 години. Тук сме да покажем, че не сме съгласни със сегашното управление на БФС и искаме промяната. Тези 16 години са робство за българския футбол. Искаме промяната и заради детските школи, защото са в окаяно състояние, от тях не излиза нищо“, казаха бургаските фенове.