Притеснени и уплашени сме. Те нямаха газ, не знам какво прави там бутилката. Искаха да им я зареждаме, ние не я заредихме. Трябваше да им я заредим на следващия ден, за да се топлят. Говорих тази сутрин с момчето, което е изгорено на няколко места – Светлин. Казва, че се опитвал да запали печката. Като няма гориво, как ще я запали – не ми е ясно. Това каза Иван Бинев – управител на една от фирмите, която стопанисва лунапарка в Бургас, който е разположен до мол „Бургас плаза“. Припомняме, че в събота там стана инцидент, при който загина 36-годишният пловдивчанин Радко Чакъров, а 27-годишният Светлин Асенов е обгорен, като е бил настанен в отделението по „Реанимация“.

„Раговарях със Светлин, не помни точно какво е станало. Опитвал се да запали печката и не можал. Загасил бутилката, завъртял крана на бутилката и си легнал. Вече е излязъл от кома и си е вкъщи“, каза още Бинев.

Той разказа, че Радко е дошъл в лунапарка заради машина, която да монтира за блъскащите колички. Дошъл да покаже как да я пускат и как да се използва. „Спеше в камиона, не е бил в караваната. Тази вечер защо е бил вътре – никой не знае. Хората намериха някакви хапчета за кръвно. Какво е било – никой не знае. Светлин работи при майка ми, защото ние тук сме две фирми. Не бяхме започнали дори да извършваме някаква дейност. Сега размонтираме. Момчетата са в шок. Съжаляваме много за случилото се, потресени сме. Чакаме да излязат експертизи и от полицията да ни кажат какво се е случило, защо е починал човекът.“, добави Иван Бинев.

Лунапаркът трябвало да забавлява хората до края на месеца, но днес работниците демонтираха съоръженията.

Припомняме, че по данни на полицията тялото на пловдивчанина е открито от работничка в увеселителния парк, която живеела в съседна каравана. По думите й вторият мъж бил в неадекватно състояние и не отговарял на повикванията й. При извършения оглед е констатирано, че караваната се отоплявала с газова печка, като газовата бутилка била монтирана извън караваната и свързана с гумен маркуч за печката. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.