Изборът на облицовъчно покритие, на което да заложим по време на жилищния ремонт, е задача с повишена трудност, която днес ще се опитаме да разрешим заедно. На първо време е редно да се запознаем в подробности с изключителните експлоатационни и естетически качества на гранитогреса, който е и фокусът на статията. Материалът е износоустойчив, дълготраен е и не променя свойствата си при ниски температури и наличие на влага. Може да се открие в множество размери и дизайни, както и да бъде закупен на добри цени.

Какви са предимствата и възможностите на гранитогреса

Структурата на гранитогреса е еднородна и специфична, а това добавя към качествата на материали и още едно преимущество – издръжливост. Водопоглъщаемостта е минимална, а устойчивостта на атмосферни влияния гарантирана във времето. Струва си да споменем и лесната поддръжка на гранитогресните плочки, които намират отлично приложение в малки и големи жилища. Притежават висока резистентност към всякакви замърсявания и миризми, а това е много добра новина за всяка домакиня.

Какво е неговото приложение

Има най-различни видове гранитогрес, външен (за оформлението на екстериора и фасадата), вътрешен (за пода и стените), за стълбища, за тераса, за кухня, за коридори и т.н. Къде ще изберем да го поставим е въпрос на личен избор, както и на реални потребности/възможности в практичен и архитектурен план. На фона на впечатляващата версатилност от предложения, покупката на гранитогресни плочки би могла да се превърне от ангажимент в творческо занимание с вълнуващ край, какъвто дори не сме и предвиждали.

Гранитогрес

Как да изберем подходящ

Експертният екип на онлайн магазин Gaudi DS съветва потребителите да обърнат внимание на следните неща, когато е дошло времето за избор на гранитогресни плочки:

  • Вид на гранитогреса – матиран, гланциран, релефен и др. Без значение дали търсим огледален блясък или матов завършек, с гранитогресните плочки ще можем лесно да постигнем целите си;

  • Шарка – естетиката е водещ фактор при избора на подобен покривен материал. За щастие, разнообразие от варианти не липсва, а именно – имитация на мрамор, дърво, камък, тухла и какво ли още не. Трябва просто да разгърнем въображението си и ефектът няма да закъснее;

  • Размери – големите плочки гранитогрес са подходящи за просторни помещения, а малките за такива с ограничена площ. Налични са предложения от 6х25 см до внушителните 120х240 см.

Материалът е доказано надежден, което обяснява и неговата широка употреба – в жилища, офиси, търговски помещения и дори външни зони.