Районен съд – Бургас ще гледа онлайн, чрез “Skype”, мярката за неотклонение на Деян Дичев. Припомняме, че той е обвинен в лично укривателство във връзка със зловещите убийства на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед. Той е обвиняем заради това, че е укриват трупа на Мехмед, а оръжието, с което е извършено убийството е било открито по негови данни във Военния клуб в Бургас. Като извършител на двете брутални престъпления е обвинен бизнесменът Станимир Рагевски, на когото беше наложена мярка „Задържане под стража“ преди две седмици. По-късно Рагевски подаде жалба срещу мярката, която оттегли след това.

„Поради факта, че съдебната зала на Районен съд – Бургас за гледане на дела и мерки за неотклонение чрез видео-конферентна връзка е малка и съобразно взетите от съда мерки за безопасност, в залата няма възможност да присъстват наблюдатели.“, съобщиха от съда днес във връзка с мярката на Дичев.

Същевременно близки и приятели на убитите Теодора и Юмер призоваха тези, които искат честен процес, да излязат пред съда.

„Ако мама беше на моя място, щеше да се бори като мен, нямаше да мълчи, стига вече!Колко още ще мълчим? Мярката на Деян Дичев е днес, ставайте приятели на горкото момче, приятели на мама, тя ще ви бъде благодарна!“, призова дъщерята на Теодора – Християна Радоева.