Първият полет от София кацна на летище Бургас в 19 ч., а обратният към столицата се изпълни на 16 август в 8 ч. сутринта. Така е предвидено разписанието до края на месец октомври с приключването на летния сезон, но с намерение маршрута да се обслужва целогодишно при интерес и добро полетно затоварване. Първият полет бе посрещнат от домакините с воден салют и по стар български обичай – с пита и шарена сол.

Времетраенето на полета е 35 минути, а цената на билета започва от 59лв. Полетите ще бъдат изпълнявани от самолет тип ATR 72-600 с капацитет от 70 места.

„От Фрапорт Туин Стар сме много щастливи да посрещнем първия самолет на GullivAir, обслужващ връзката София – Бургас. С намерението ежедневно и целогодишно да свързва Бургас със София, GullivAir е пионер и ние високо ценим и подкрепяме този проект! Моят екип и аз сме благодарни за изграденото сътрудничество с GullivAir, град Бургас, както и летище София в подготвителната си фаза! Благодаря на всички и пожелавам нестихващ успех на GullivAir!” – поздрави Франк Кванте, Главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.Източник и снимка: bgtourism.bg