Областният управител проф. Мария Нейкова издаде заповед, съгласно която кметовете на общини, в рамките на тяхната функционална компетентност, трябва да организират и осъществяват завишен контрол за спазване на въведените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки във всички социални, образователни, спортни, културни и други обекти и структури, които са под ръководството и надзора на съответната община.

За извършените проверки и констатациите от тях кметовете на общини да изпращат в Областна администрация Бургас доклади всеки петък до 12 часа, се казва още в заповедта.

Заповедта на областния управител е във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в област Бургас и заповедите на министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи и министъра на земеделието, храните и горите и на основание Закона за здравето.

"Директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров информира, че през почивните дни на входа на Морската градина в Бургас ще бъде разположен мобилен екип, който ще поставя ваксини срещу Ковид-19. Желаещите да се ваксинират могат да го направят и чрез зелените коридори в УМБАЛ-Бургас и КОЦ-Бургас", съобщават от Областна администрация - Бургас.