Повече от час продължава протеста в подкрепа на кмета на село Бата Георги Георгиев, който днес бе арестуван като част от акцията за купуване на гласове. Пред Районното управление в Поморие в момента са се събрали дъщерята, роднини и познати на Георгиев, кметът на Поморие Иван Алексиев, областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев, водачът на листата от Бургаски регион Любен Дилов – син. Кметът Алексиев поиска среща с началника на РУП-Поморие Петър Богданов, но постовият му отговори, че в момента има работа, след което затвори входната врата на управлението.

„Искаме истината да излезе на яве, не лъжите, не доносите. Нека началникът на Районното управление да излезе и да каже има ли повдигнато обвинение срещу Георги и ако има за какво е?”, заяви кметът Иван Алексиев.

По негови думи протестът е напълно спонтанен.

„От Бата дойдоха съселяни на Георги Георгиев, от Бургас негови колеги кметове, общински съветници и граждани. Преди малко някой каза, че от утре Поморие няма да е същото. България няма да е същата! Това, което се случва в Поморие, е проекция на това, което се случва в момента в страната. И ако ние наистина в неделя покажем страх, тогава трябва да се сърдим на себе си, не на началника на Районното управление”, каза Алексиев.