ГЕРБ в Бургаска област излиза на протест пред сградата на Районното управление на полицията в Поморие тази вечер, след като стана ясно, че при акция днес е задържан кметът на село Бата Георги Георгиев.

От централата на партията в Бургас съобщиха, че часове наред е нямало никаква връзка с Георгиев. Той е представител на ГЕРБ в местната власт.

Припомняме, че тази сутрин директорът на ОДМВР Бурга старши комисар Калоян Калоянов и окръжният прокурор Георги Чинев заявиха, че се провежда акция срещу изборната търговия в Поморие, като към 11 часа бяха образувани две досъдебни производства. По-късно пък от ГЕРБ изпратиха позиция, в която се обърнаха към МВР за изясняване на няколко случая по действията на полицията във връзка със съмнения за купуване на гласове.

На протеста присъстват кметът на Поморие Иван Алексиев, областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев и водачът на листата от Бургаски регион Любен Дилов - син. Кметът Алексиев поиска началникът на РУП Поморие Петър Богданов да даде повече информация по случая.