Кметът Димитър Николов пожела успех на състезателите от националния отбор по плуване ден преди старта на престижния Международен турнир "За голямата награда на град Бургас", чийто домакин през следващите няколко дни ще бъде плувен комплекс “Парк Арена ОЗК“.

Той се срещна днес с многократните шампиони от национални и регионални турнири Йосиф Миладинов, Калоян Лефтеров, Любомир Епитропов, Дияна Петкова, Йордан Янчев и Габриела Георгиева. На срещата присъстваха националният селекционер Кристиян Минковски, генералният секретар на Българска федерация плувни спортове Димитър Бобев и зам.-кметът по културата, туризъм и спорт Диана Саватева.

Част от елитните плувци вече са спечелили квоти за олимпийските игри в Токио. Те споделиха, че са очаровани от условията, които предлага Бургас за плувните спортове, от базата, която според тях е на световно ниво.

Пожелавам на всички да покрият нормативите и да ни зарадват с медали!“, каза по време на срещата кметът Николов.

Наградният фонд на турнира е 20 000 лв., които са осигурени от Община Бургас. Официалното откриване на престижното състезание е утре от 16:45 часа.