Бургазлии заляха с цветя пространството под Часовника в центъра на града в памет на обичаната певица Ваня Костова, която почина внезапно вчера.

Винаги е казвала, че Бургас е нейното място, винаги се отнасяше с огромен сантимент към града. Многото срещи, които сме имали, винаги завършваха с това, че обича много Бургас. Бургас също я обича! Тя е един от емблематичните творци на нашия град. Със сигурност мога да кажа, че Бургас ще направи всичко необходимо, за да запази нейното творчество, песните й. Ще има концерти в нейна памет, ще се изучават нейните песни. Ще я запомним обичаща, силно вярваща и с изключително светли мисли.“, каза кметът на Бургас Димитър Николов, след което отдаде почит към певицата, поставяйки цветя.

Сред хората бяха и зам. кметовете Диана Саватева и Йорданка Ананиева, общински съветници, служители на администрацията.

Човек не е подготвен за подобна новина. Ваня Костова ще остане ярък образ, с мелодичен глас, за мен тя е символ на Бургас и бургаската музика. Нейните песни ще останат завинаги“, каза Мария Костова.

Песните на Ваня Костова звучат днес на няколко точки в града. За целта е включено външно озвучаване при експоцентър „Флора“, сградата на Общината, Културен дом на нефтохимика, Културен център „Морско казино“ и Младежки културен център.