Тази придобивка е много важна за града и за пристанищната инфраструктура. Оформя се прекрасен комплекс в тази част на Бургас. Нашето желание е старата инфрастркутруа да приеме нов облик и да се развива в новите измерения на възможностите, които градът дава. Това заяви транспортният министър Росен Желязков днес. Той присъства на своебразното откриване на Конгресния център, заедно с кмета Димитър Николов и областния управител Вълчо Чолаков.

Програмата за Конгресния център, ако пандемичната обстановка позволи, ще бъде натоварена това лято – там ще се провеждат конгреси, конференции, семинари и други мероприятия.

„Сградата е проектирана така, че да изпълнява мулитфункционални дейности – разполага както с офис площи, така и с такива за събитиен туризъм. „Един от офисите вече е нает от голяма компания. Нает е и друг офис от представителство на Организацията по прехрана и земеделие към ООН за Югоизточна Европа, което е престижно не само за Бургас, но и за страната“, обявиха от Конгресния център.