Поетите ангажименти са вече изпълнени и Маринка разполага със сигурна енергия Благодаря за търпението на хората в Маринка. Това съобщи досегашният зам. министър на енергетиката Жечо Станков, който е номиниран и за министър на икономиката в проектокабинета на ГЕРБ с кандидат за премиер Даниел Митов. По време на кампанията за изминалите парламентарни избори Станков, който е бургазлия, беше в листата на ГЕРБ в региона. При срещите си с хората, той е получил на 16 март сигнал от инициативен комитет на жителите от бургаското за проблеми с ел.захранването.

Проблемът бе, че Маринка се захранва от подстанция Босна, която е на много голямо разстояние -на границата с Турция, и това води до падане на напрежение, губене на фази, невъзможност за отопляване през зимата и др. Всички жители се оплакваха от постоянно падане на напрежението. Неприятно! Реагирах веднага, като се свързах с колегите от ЕВН и заедно с тях разработихме бързи стъпки за разрешаване на проблема“, обясни Станков. Сред предприетите действия са изграждане на нова линия от подстанция Меден Рудник до Маринка, изграждане на възлова станция, към която да се присъедини и кв.Крайморие; в Маринка да се поставят уреди, подаващи информация за качеството на електричеството в реално време към ЕВН.

От днес имаме захранване от „Меден рудник“ към Маринка и Твърдица. Моите очаквания са за подобряване на качеството на ел енергията. Не спираме. За да следим внимателно какво и как се случва, трябваше да се поставят уреди, които да подават сигнали какво е напрежението към ЕВН. Пет са точките, които са закачени в момента и се предават в реално време. Колегите от ЕВН ще следят тази информация денонощно. Няма да спрем до тук“, добави Станков.