Конкурс за плакат на тема „Испански език и култура“ очаква предложения до края на месец март 2021 година. В него могат да се включат всички, които работят с графичните програми Adobe Photoshop, Corel DRAW, Adobe Illustrator, Microsoft Paint, Corel Painter Classic, Macromedia Free Hand и др.

Организатор е „Estreya” Българо-испански културен център, a инициативата предхожда предвидения за 14-ти май „I Областен конкурс по испански език и култура“.

Представените плакати ще бъдат оценявани от тричленно компетентно жури, преподаватели от Национална Художествена Академия, филиал - гр. Бургас, което ще определи наградените участници.

Плакатът-победител ще бъде поставен на рекламните материали за 2021 г. и ще се използва в публични активности насочени към испанската култура. Наградата е в духа на конкурса: урок по испански език, урок по испански танци, висококачествен испански зехтин, грамота.

Получените творби ще участват в изложба в рамките на „I Областен конкурс по испански език и култура“.

Регламентът на конкурса за плакат изисква:

Размерът на творбите да бъде А3, на електронен (pdf или jpg-формати) и хартиен носител, придружени с данните на автора: трите имена, курс, години, град, електронна поща и телефон за връзка.

Задължителни елементи на плаката: Лого на "ESTREYA" Българо-Испански Културен Център, Лого на Областен Управител, Лого на Община Поморие, Лого на Община Айтос, Лого Община Бургас

Адрес са изпращане на творбите: "ESTREYA" Българо-Испански Културен Център, гр. Бургас, п.к. - 8000, ул."Гладстон" 39, за конкурса " I ОБЛАСТЕН КОНКУРС ПО ИСПАНСКИ ЕЗИК И КУЛТУРА" и електронен адрес: еstreya.eu@gmail.com

Краен срок за изпращане: 31 март 2021 г.