На 5 януари 2021 г. стартират строителни дейности по ул. "Петко Задгорски" - в участъка от ул. "Акве Калиде" до ул. "Георги Калоянчев". Началото ще бъде поставено с ремонт на дъждовен канализационен клон. Първият етап на проекта засяга участъка от ул. "Акве Калиде" до улицата над парк "Велека". Той ще се изпълнява до 05.03.2021 г. За целта се въвежда временна организация на движението, като улицата ще бъде затворена за автомобили в едната посока - от мол "Плаза" към ул. "Георги Калоянчев", платното в посока ЦГЧ.

Налага се временно да бъде променен маршрутът на линия Б11, за да стане следният: Терминал "Изгрев" - ул. "Акве Калиде" - ул. "Димитър Аврамов" - ул. "Георги Калоянчев" - ул. "Петко Задгорски" - бул. "Никола Петков".

За пътниците е важно да знаят, че спирките при бл. 15 и бл. 70 в к-с "Изгрев" няма да бъдат обслужвани, но автобусите ще спират на всички съществуващи спирки по изменения маршрут - "Акве Калиде", "Добри Чинтулов" и "Велека".

Община Бургас се извинява за причиненото временно неудобство, но ремонтът е важен и полезен. Шофирайте и пресичайте внимателно!, съобщиха от администрацията.