Полиция влезе тази вечер в търговски център „Престиж“ в бургаския ж.к. „Славейков“ и отново постави пред дилема търговците – те мол ли са или не? Около 18,15 часа трима полицаи влязоха в търговския център и учтиво разговаряха с търговците. „За какво ще ни затваряг, то и без това хора няма“, коментира един от наемателите на магазин за детски дрехи. Служителите на реда изчакваха разпореждане от РЗИ и видимо не бързаха с мерките, разговаряха със собствениците. Още при влизането им, повечето от търговците побързаха да затворят обектите си.

„Омръзна ни вече – да ни кажат веднъж – ние мол ли сме или не. Има стока, зареждана преди месеци, дори не помня номерацията на конкректните модели, защото много пъти бяхме затваряни. Не смеем да заредим за празниците. Нека ни определят точно какви сме.“, коментира наемателка. Хората изобщо не бяха наясно ще работят ли или не.

В същото време, само на метри от „Престиж“, в голяма верига - „Технополис“, навалицата беше сериозна. На входа стоеше охрана, която показваше мястото на дезинфектанта, но функциите се спираха до това. Никой не следеше вътре какво се случва между клиенти, фирмени служители и представители на мобилни оператори, банки и т.н., с които масовката е допълнително запълнена.