Кметът Димитър Николов към личните лекари в Бургас: Ако желаете да се включите в КОВИД зоните в ДКЦ-тата, ще осигурим от бюджета допълнителните 1000 лева

img

Ако има желаещи от страна на личните лекари допълнително се включат към КОВИД зоните към самите поликлиники, включително и към триажните центрове, Общината от общинския бюджет сме готови допълнително да заплатим тези финансови средства от 1000 лева. Ако има желаещи – ако трябва на мен да се обадят или в Община Бургас. Средставта са подсигурени. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов.

От днес КОВИД леглата в Бургас са 440, което е със 160 повече от вчера. „Мощно се включиха УМБАЛ-Бургас с най-много допълнително легла, МБАЛ „Бургасмед“, допълнително легла ще осигури и УМБАЛ „Дева Мария.“. В момента най-напрегнато е положението с интензивните легла. УМБАЛ „Дева Мария“ осигуряват нови интензивни легла, закупуват се и нови апарати за обдишване. Имаме малки логистични проблеми, свързани с недостиг на някои лекарства в някои от болниците. Обобщаваме справката чрез РЗИ да опискаме съдействие от София. И двата триажни центъра – в УМБАЛ- Бургас и в УМБАЛ „Дева Мария“, работят. Благодаря на ръководствата на двете болнични заведения, защото тези триажни центрове ни помагат много. Сутринта към оперативката се включиха ръоводствата и на всички ДКЦ-та и МЦ-та, те също се включиха в осигуряването на допълнителни КОВИД зони. На тях възложихме и допълнитлната комуникация с джипитата“, добави Николов.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Убийство в Карнобат

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас