Извънредно от Щаба: Затварят всички учебни заведения, ресторантите, моловете, всички колективни мероприятия

img

Предложих нови мерки, които да скъсат веригата на заразата и да влязат в сила от петък – 27 ноември. Това съобщи извънредно министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на брифинг на Националния оперативен щаб.

Новите мерки ще бъдат обсъдени на МС. Сред тях е удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка до края на март.

Другите мерки са преустановяване на присъствените занятия във всички университети, училища, детски градини и ясли. Преустановяване на всякакви колективни спортни мероприятия, конгреси, семинари, културни и други развлекатлени мероприятия, частно организирани тържества и други. Продължаване на забраната за посещения в нощни заведения. Преустановяване на работата на ресторанти, питейни заведения. Те могат да работят само за доставки по домовете. Преустановяване на работата на молове, търговски центрове и магазини с нехранителни стоки.

Предложението е мерките да бъдат в сила 21 дни.

"Ние не налагаме локдаун, вярваме, че заедно ще го наложим. Така всеки един от вас ще стане и лекар, и медицинска сестра, така ще станете герои в домовете си. Дори да се страхуваме за доходите, сме длъжни да направим това усилие, за да запазим живот. Няколко седмици дисиплина ще спасят животи", каза министър Ангелов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”