Неизвестни крадци изпаднаха до дъното като откраднаха триколката на млад мъж с увреждания в Бургас. Пригоденото возило е било пакрирано във входа на блок 85 в бургаския ж.к. „Славейков“.

„Пет години винаги оставям триколката на едно и също място и снощи – петък вечерта, с изенада установих, че липсва. Нямам обяснение кой може да я е взел, след като тя не става за нормално каране. Тя е голяма, трудно се движи, не може да бъде качена и в автомобил.“, каза собственикът Тодор Николов. Той страда от церебрална парализа, но въпреки заболяването си, се стреми да поддържа нормален социален живот и това возило е от ключово значение за него. Жителите на „Славейков“ често го виждат да се придвижва сам с него.

Триколката е направена специално за Тошко от майстор. Тя е пригодена за неговите нужди, като за основа е използван велосипед „Балканче“ - светлосиньо на цвят. Отзад обаче има две гуми, а седалката е сменена със столче. Педалите са свалени. Цената, за да стане от велосипеда подходящо превозно средство за хора увреждания, е била преди години 800 лева.

„Тази триколка не е за здрави хора, учуден съм кое може да накара някого да я открадне.“, каза Тодор Николов.

За крадеца помощното средство може да е временен източник на някакв доход, но за Тошко то е от огромно значение, затова призовававе – който я забележи, да потърси контакт с нас. Не разполагаме със снимка на возилото, но описанието е характерно и би могло да послужи за ориентир.