Слезте от автомобилите днес: Малки и големи бургазлии оставиха колите, замениха ги с велосипеди (СНИМКИ)

img

Десетки ентусиасти на различна възраст се включиха в инициативите, посветени на Световния ден без автомобили в Бургас. С велошествие, което премина по главни бургаски улици, участниците демонстрираха, че има алтернатива на автомобилния транспорт. Велосипедистите призоваха всички граждани да последват примера им, защото това подобрява здравословното състояние на човека и в същото време пази природата по-чиста.

Шествието стартира от бул. "Стефан Стамболов", като участниците преминаха по улиците "Славянска", "Михаил Лермонтов", "Митрополит Симеон", "Славянска", "Софроний", "Цар Симеон I", след което се върнаха при началната точка на маршрута.

На 5 информационни пункта по трасето на велошествието партньори на инициативата разясняваха важна за безопасността на пътя информация, както и любопитни факти относно цялостната концепция на Европейската седмица на мобилността.

Инициативата е част от програмата на Европейската седмица на мобилността и се организира от Община Бургас и Областния информационен център.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол