Пълната промяна на подлеза до Механото: Арт света на подводното и космоса замени мрачната дупка за пушене

Подлезът в района на трите големи професионални гимназии - ПГСАГ "Кольо Фичето", ПГМЕЕ и ПГТ "Проф. Д-р Асен Златаров" е преобразен в истинско произведение на изкуството. Официалното откриване на пространството се състоя с много музика, танци и игри на открито с участието на бургаски младежи - доброТворци. Организатор на проявата е Съвета по наркотични вещества към Община Бургас.

"Много сме щастливи, че това мрачно пространство се преобрази изцяло. Това беше точка, през която минават много млади хора и ние поискахме да им дадем нещо красиво. Имаме още много идеи по които ще работим усилено, едната е да се изрисува пода към подлеза с 3D изображения."Това съобщи Росица Димова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества.

На място присъстваха и представители на трите бургаски гимназии. Те споделиха, че пространството е много артистично, което предразполага за бъдещи съвместни инициативи между училищата. Всички присъстващи се обединиха около мнението, че съоражението трябва да се пази и да се поддържа чисто, за да могат изписаните послания да зареждат с оптимизъм и усмивки преминаващите граждани.

Мащабните стенописи са дело на бургаския визуален артист Красимир Марчев. Работата му е продължила 30 дни, но крайният ефект е наистина впечатляващ.

Трудно е да се обрисува с думи това, което ще видите, но като обща визия е интерпретацията на два свята - подводен и космос. На срещуположната страна са изписани послания, изработени от ученици по повод 26-ти юни, Световен ден за борба с употребата, злоупотребата и трафика на наркотични вещества. И всичко това се обединява от човека, хората които се движят през съоражението, за да стигнат от едно място до друго. Ако минавате оттам, цветните рисунки ще ви приветстват да се снимате с тях и ще ви отправят посланието "Вгледай се в себе си и се обичай!".

Помислено е и за безопасността. На двата входа, на подлеза е монтирано видеонаблюдение.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"