i

Бургас дава тласък на творческите личности, помага на 26 автори да сбъднат мечтата си

img

От 2013 г. Община Бургас има своя програма за финансово подпомагане на малки арт проекти. Тя е допълнение към много по-големия й бюджет за култура и стартира с финансова рамка от 40 000 лева. През настоящата година програмата ще изразходва двойно повече средства. Те ще бъдат отпуснати на авторите на 26 отделни проекта (някои вече реализирани). Сред тях има такива, които кандидатстват ежегодно, но също така и много нови артист-изпълнители, престрашили се да участват, които бяха одобрени за финансиране от експертна комисия.

В края на август пред бургаската публика ще бъдат представени шест нови проекта по програмата:

* На 23 август от 20:30 часа при Стената на приказките в Морската градина ще бъде представен "Магическият свят на любовта" - съвременен мултимедиен музикален концерт с участието на Нина Вангелова - автор на проекта, и Симона Харизанова.

* От 24 до 28 август в Галерия "Георги Баев" ще се проведат "Дни на изкуствата - живопис, мода и анимация", с ръководител Надя Пеовска.

* На 26 август от 19:00 часа остров Света Анастасия ще стане сцена на "Световните хитове". Калки, Мартина Табакова и струнен квартет 'Viva' ще изнесат концерт със световноизвестни дуети, аранжирани за солисти и камерен състав.

* Отново на 26 август, от 18:00 часа, в залата на Националната художествена академия - Бургас, Морска гара, ще се открие изложба на геометричната абстракция "Отвъд хоризонта: Нов Бургас", с куратор Георги Димитров.

* На 28 август, от 19:30 часа, на терасата в Културен център "Морско казино", публиката ще се наслади на концерт за китара, перкусии, чело и гласа на талантливата бургазлийка Теодора Станчева.

* На 30 август, от 18:00 часа, в зрителната зала на Сдружение "Артем", Новата поща, ще се проведе оперен концерт на участниците във Втория майсторски клас на Венцислав Атанасов, Софийска опера и Нобору Аомори - преподавателка от Япония. Гост в концерта ще е примата Габриела Георгиева.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"