Знаменитости от всички жанрове разпускат на родното Черно море, възпято от класици и младоци. Ако някой прескочи до Гърция, го прави дискретно и без излишен шум. Край брега не липсват нито събития, нито сензации.

„Пейзажът без вода е незавършен, а ние обичаме завършените гледки",казват Дони и Нети. Добрин Векилов и Антоанета Добрева са сред най-заклетите почитатели на родното Черно море, въпреки че Човекът оркестър е плувал кажи-речи из целия световен океан. „Степента на соленост е отлична, няма опасни животни“, коментира Дони. „Морето ни е красиво, ако се грижим за него. Трябва да осъзнаем, че ние сме част от него, а не то е част от нас - както и цялата природа“, категорична е Нети. Всъщност Южното Черноморие е техният втори дом. Съпрузите са заедно почти от две десетилетия, а първия път като двойка избират Черноморец. Оттогава всеки следващ горещ сезон ваканциите им стават все по-продължителни. Всяко лято паркират във Варвара и оттам пътуват за участия из родината. Компанията им е многолюдна, но главната роля е запазена за дъщеря им Лилия. Варвара е доста кармично място за Нети – там тя с години общува с биологичния си баща, актьора от Плевен Петьо Кръстев, без да подозира за кръвната им връзка, а на 23 август в селската черква ще омъжи сестра си Александра Кръстева от Би Ти Ви, също открита в зряла възраст.

Още една фамилия се радва на слънце и спокойствие на Юг. Захари Бахаров, жена му Диана Алексиева и двете им деца отдъхват в Лозенец, когато актьорът и журналистката не пътуват с лирическия спектакъл „Поетите“. С родителката си беше Николаос Цитиридис, който представи авторското си томче „За вафлите и хората“.

Александра Сърчаджиева се нареди сред особено активните, след като стана ясно, че няма да води „Игри на волята“ 2. Сашка обаче е усмихната и доволна, защото влезе във филм – но не в „Дяволското гърло 2“. В момента в Нова телевизия снимат само един сериал – и това е „Откраднат живот“. Докато им дойде редът да влязат в сезон 10, Владимир Пенев и Мартина Вачкова делят свободните дни между Черноморието - като неотдавна се разходиха с лодки до устието на Ропотамо и остров Света Анастасия - и вилата на актрисата в Бойковец.

Източник standartnews.com