Пореден вандалски акт се разигра в Бургас в съботния 25 юли. От запис на най-близката до инцидента видеокамера ясно се вижда как две малолетни лица "изпробват" здравината на една от пейките, разположени около Скейт парка в ж.к. "Изгрев". Случката се разиграва тази събота, малко преди 18:00 часа.

Първо един от младежите започва да удря с крак пейката, а след като тя устоява на "напъните", на помощ му се притичва негов приятел от компанията. В това време останалите три-четири младежи стоят отстрани и гледат безучастно. В крайна сметка съвместните усилия на 3-4 младежи дават дълго чакания резултат - пейката е съборена на земята. И за да е пълна картинката - започват да я замерят с каквото намерят от земята.

Инцидентът се разиграва в светлата част на денонощието, докато Скейт парка е пълен с деца и младежи, които карат тротинетки и скейт бордове.

Записът от видеокамерата вече е изпратен на полицията за установяване на "героите" от случката.

Община Бургас няма да се умори да призовава подрастващите младежи да спрат да рушат, чупят и драскат изграденото с финансовите средства на всички нейни жители. Винаги могат да бъдат отстранени щетите, но целта е тези гаменски, агресивни и провокативни действия, да не се повтарят и превръщат в ежедневие, обявиха от администрацията.

Само 50 метра по-надолу от Скейт парка се намира Спортен център "Изгрев", който предоставя чудесни условия за изразходване на натрупаната енергия и демонстриране на мъжество и сила.

Именно с цел превенция, общинската администрация в Бургас в последните няколко години изгражда цялостна мрежа от видеонаблюдение на всички паркове, училища, градини, площадки и улици в различните жилищни комплекси и населени места на нейната територия.

Всичко, което се изгражда, е с идеята да предостави повече комфорт и удобство на жителите и особено на децата и на младежи, като гореспоменатите. Освен това, сме убедени, че жителите и гостите на Бургас се радват много повече на един красив и уреден град.