Обстановката в парк Росенец” се нажежава с всеки изминал миг и достигна взривоопасната си точка. Настроението сред между 500 и 1000 души, които се събраха да искат свободен достъп до плажа, буквално изригна. Под звукове на тъпан и вокове „ууу”. Хората натиснаха кордона, направен от жандармерията, който беше на косъм да се скъса.

На място, когато тук беше най-горещо, пристигна кметът на Бургас Димитър Николов и директорът на ОДМВР Бурга старши комисар Радослав Сотиров.

Няма как в момента двете агитки – привържениците на ДПС и искащите да плажуват да бъдат смесени. От едната страна се чуват скандирания ДПС, а от другата искаме на плаж.

„Ние сме мирен град, а сега дойдоха хора от цялата страна и напрежението може да ескалира. Не искаме това”, каза кметът Димитър Николов.

"Според мен с недопускането на хората се създава по-голямо напрежение. Поисках да се осигури достъп, очаквам решението на полицията", каза още Николов. Той допълни, че още сутринта е посикал 30 души пред кордона да бъдат допуснати, но това не се е случило. Началникът на бургаската полиция старши комисар Сотиров заяви, че мерките са с цел да се гарантира безопасността на хората.

На все повече хора започна да им прилошава, тъй като температурите са високи, емоциите силни и блъскането в агитките голямо. Линейка отведе млада жена и жандармерист, на които им е прилошало. Други хора пък търсят сянка и се поливат с вода.