Хората, които се събраха, за да плажуват днес в парк „Росенец” и са спрени от жандармерия малко преди отбивката за сарая на Ахмед Доган, направиха символичен втори кордон, като развяха българското знаме. Малкият Георги носи най-големия флаг.





Полицията не допуска хора от тази група да доближат имота, свързан с почетния председател на ДПС, като мотивът е да няма размирици.

Както вече БургасИНФО съобщи, на мястото, където беше бариерата, която раздразни бургазлии, са се събрали хиляди членове на ДПС от цялата страна. Те продължават да прииждат на големи групи, като носят шапки и знамена на ДПС. Много от тях свиват знамената, когато преминават през групата на плажуващите. Полицията не допуска да се отправят реплики между посетителите на двете мероприятия. Преди малко през мястото премина и линейка, като всички осигуриха бързия й достъп. Няма случаи на човек със здравословен проблем, линейката пристигна, за да бъде осигурено медицинско облсужване в случай на нужда.

Плажуващите, които са се събрали към този момент, са около 100 души, като идват още предимно млади хора. „Те погребаха България” е едно от знамената, което се развява.

За да осигури безопасността, полицията спира автомобилите още на входа на парка, където се намира хижа „Странджа”. И на практика хората трябва да вървят километри, за да стигнат до местата, където са събитията.

Току-що и група с привърженици на ДПС не бяха допуснати да преминат полицейския кордон, като част от жандармерията направи втора блокада малко преди досегашната.