Колекционери от клубове в цяла България и Сърбия изложиха своите ретро автомобили и мотоциклети в 10.00 часа на алеята пред Експозиционен център „Флора“. „Вяра в доброто“ е надслова на 13-то издание на Ретро парада в Бургас, който се провежда днес.

Соц возилата „Волга”, „Москвич” от 1964 г., „Трабант”, „Лада”караха по-възрастните бургазлии с носталгия да си спомнят времето, когато са били зад волана на подобен автомобил.

Участието на чужди екипажи тази година е ограничено заради обстановката в целия свят, уточниха организаторите.
„През последната година се случиха много добрини. Да помогнеш на едно дете да проходи, да участваш безкористно като доброволец и да помагаш на нуждаещите се. Вярваме, че доброто е навсякъде и заразява все повече хора и днес това е нашето послание“, обявиха организаторите от Авто-мото клуб Ретро.

Имаше внушителен брой „Мерцедес”-и, както и мотори, а интерес предизвикаха няколко различни модела „Шевролет”. Ценителите на стари коли могат да видят лимитирана серия на създадения през 70-те Aston Martin Lagonda на варненски колекционер.

Американски предвоенен пикап и още военна техника показват членове на клубовете от Хасково и Пловдив.
Любители и колекционери, дошли на Ретро парада, могат да гласуват за автомобила, който най-много ги е впечатлил, за да бъде определен „Автомобил на публиката“. Ще бъдат раздадени и специални тематични награди, създадени от членове на бургаския Авто-мото клуб Ретро.

Ретропарадът е част от поредния, но не последен тематичен уикенд, който Община Бургас организира в подкрепа на летния туризъм.
От 3 до 5 юли в Бургас ретрото е пак на мода! А с него и чарлстона, хитовете, познати от времето на касетофона, нощните разходки в Морската и танците до зори.

Можете да се върнете назад във времето, за да изживеете свободата на 90-те с двудневно парти с DJ Ryaz в парк "Минерални бани".

Тази седмица разкрива още една атрактивна възможност да се снимате с истински състезателен автомобил. Може да си припомните и любими вкусове от детството на фестивала за природосъобразни продукти в Експозиционен център "Флора".