Получааме компромати, манипулации. В уебниците на КГБ е записано, когато създадеш компромат, той трябва да е такъв, че да отвратиш този, който го гледа за себе си. Не да се снимаме в спалните. Преди 1 година е нагласено. Оставам на покуратурата да разследва. Юли месец е много важен, нито ще ме откажат, нито ще спра. Банковият съюз – не могат да фалират банки, не могат да се изнасят милиони. Това страшно ги притеснява. Как? С компормати – гол премиер спи. Нито евра, нито злато.... само малко момче ми липса в спалнята. Това ли е демокрацията? Целта е да ни смачкат психически, след това ще ни посегнат и физически. Притеснен съм, защото когато спя, съм беззащитен. Ще си направя много иводи и как ще спя. Дали изобщо ще остана там да спя. Човек има своето лично пространство, как ще ме снимат как спя? Това каза на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов по повод изтеклите в публиното пространство днес снимки от спалнята му в „Бояна“. Те са пратени на дадени медии и на тях се вижда как министър-председателят спи в сапляната, а до него има нощно шкафче. На другите снимки в чекмеджето на шкафчето се виждат пачки с евро и златни кюлчета.

„Ние сме жертва, не сме инициаторите н това. Чия друга спалня бе интересната. Не знам защо са ме снимали завит, да ме бяха снимали гол. Тези всички компромати са правени преди Европейските избори, по мокета ги улавям. Интериорът е такъв от 20 години. Там има каса, ако искаш да държиш нещо – ще е там. Как звучи – злато, евра – ужас, отвратително!“, каза Борисов.

Той посочи, че и след изтеклия запис от евентуален негов разговор по телефона, е в прекрасни отношения с председател на парламента Цвета Краянчева, която и днес беше до него.

„Защо сега се прави? Кога станахме неугодни – когато извадихме България от една орбита и я пратихме директно в истниската Евроатантическа общност. От тогава се роди омразата към нас. България се справи единсвена в ЕС с миграционната криза. Ние опазихме България и бъгарите. Получаваме и сега писма от мои колеги как се справихме с коонавируса. Ползвахме не само уменията на нашия щаб, но и на Експертен съвет. Успяхе да прокараме държавата най-добре от всички останали.“, каза още Борисов.

„От Васил Божков нито при мене, нито в партията идва. Нали сме демократи? Има избори. Колко избори спечели партията? Всички. Видяха, че с избори не могат да ни бият. Подреждат монтират, правят, струват. Има цели звукозаписни студиа създадени. Негодници такива. Свързавм заплахите, които идват не от кого да е, а от държивния глава. Да не е само той в калта, дайте да ме вкарат и мен там.“, каза още премиерът.