Една от най-атрактивните изложби, която може да се види в Бургас, живата експозиция "ЗаРибяващо" отваря врати за посетители от 14 май /четвъртък/. Изложбата е събрала на едно място най-красивите и екзотични риби, сред които риба въже, риба слон и най-опасните риби в света, директно от кораловите рифове - риба лъв, тетрадони, риба балон, електрическа змиорка, сладководен скат от Южна Америка, риби стрелци, скачащи риби, амазонска арована, огромни сомове, акула Чалинджър, черноморски риби и още много красиви и екзотични риби.

По време на изолацията акулата Чалинджър два пъти е увеличила размера си, и вече впечатлява със своите 60 см.

Изложбата е представена в КЦ "Морско казино", зала "Ал. Г. Коджакафалията". Може да се разгледа всеки ден от 10.00 до 19.00 часа. Входът е с билети - 5 лева и 3 лева за ученици и деца над 3 год.

Изложбата на Антал Ревес, включва 13 по-големи графики - впечатляващи изображения на местности в Унгария, включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, отличени с наградата Europa Nostra. Изображенията представят емблематични места в Унгария, като Будапеща, Вишеград, Хортобад, Холокьо, Агтелек, Панонхалма, Токай, Кьосег, Мохач и езерото Фертьо. Експозицията ви очаква в галерия "Георги Баев", входът е свободен.

В залите ще се допускат само посетители с предпазни маски или шлемове, без прояви на остри заразни заболявания. Посетителите ще се намират на безопасно разстояние, като за това ще следят служителите на галериите.

Извършена е пълна дезинфекция на вътрешните и външни пространства. Дезинфекция на устройства и повърхности ще се извършва три пъти дневно. За клиентите са осигурени дезинфектанти за ръце. Всички служители са инструктирани и снабдени с предпазни средства. Те ще следят за спазване на заповедите на Министерството на здравеопазването и осигуряване на безопасността на всеки посетител.